sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Hot Chocolat

Sfârşitul acesta de săptămână e unul mai bolnăvicios, în care patul îmi este cel mai bun prieten... la fel şi plapuma călduroasă, ceaiul fierbinte şi folia cu pastile.

Cu toate acestea, în momentele de respiro, profit din plin şi ca să treacă răul mai repede, m-am răsfăţat cu o ciocolată caldă aromată, pentru o stare de bine şi întâmpinarea iernii (la noi deja bate la uşă).



Ingrediente:

- 250 ml lapte
- 2-3 linguriţe cu vârf cacaoa
- 60 g ciocolată cu 75% cacaoa
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă amidon
- vanilie, scorţişoară, nucuşoară sau orice alte mirodenii vă plac
- frişcă, bucăţele de ciocolată şi un biscuite pentru ornat
- zahăr opţional

Preparare:

Se rupe ciocolata în bucăţele, într-un recipient separat se amestecă cacaoa, amidonul, sarea şi zahărul.
Într-o oală cu bază groasă, se pune laptele la fiert. Când acesta începe să fiarbă se adaugă treptat, amestecând continuu cacaoa combinată cu amidon, sare şi zahăr. Se amestecă rapid şi în continuu, pentru a se evita formarea de cocoloaşe. Mai lăsăm să fiarbă puţin, apoi închidem focul şi adaugăm bucăţelele de ciocolată, amestecând până se dizolvă.
Turnăm ciocolata cât încă este fierbinte în ceşti şi ornăm cu frişcă, bucăţele de ciocolată şi biscuiţi.

Tot ce vă mai rămâne de făcut este să vă bucuraţi de weekend.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu