marți, 11 februarie 2014

Chec inimos (cu inimioare)

Tot din seria dulciurilor pentru Dragobete, vă prezint un chec foarte inimos, cu care sigur o sa impresionaţi pe oricine!





IMPORTANT!!! O să trebuiască să preparaţi 2 checuri. Primul pe care îl preparaţi va fi cel pe care îl veţi utiliza pe post de inimoare.

Ingrediente chec roz (cel pentru inimioare):

- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 5-6 linguri făină
- 5 g praf de copt
- o jumătate căniţă lapte
- 2-3 linguri ulei
- colorant alimentar roşu
- esenţă de mentă
- un praf de sare

Preparare:

Se separă gălbenuşul de albuş. Gălbenuşurile se freacă cu laptele, uleiul şi o lingură de zahăr. Se adaugă şi făina amestecată cu praf de copt. Separat, albuşurile se bat cu un praf de sare şi când sunt aproape gata bătute se adaugă zahărul şi la final colorantul alimentar şi câteva picături de esenţă de mentă.
Albuşurile se toarnă peste compoziţia de gălbenuşuri şi se amestecă cu grijă. Totul se pune într-o tavă de chec şi se dă la cuptorul preîncins pentru aproximativ 30-40 de minute.
Când e gata se scoate şi se lasă să se răcească.

Pregătirea inimioarelor:

Când checul e răcit, se taie feliuţe de aproximativ 1 cm grosime, iar cu o formă (inimoară) se decupează fiecare feliuţă. Inimoarele astfel obţinute se aşează una lângă alta în tava de chec şi se trece la etapa nr. 2, prepararea celui de al doilea chec.




Ingrediente chec 2:

- 3 ouă
- 3 linguri zahăr
- 5 g praf de copt
- 5-6 linguri de făină
- 2 linguri cu vârf de ness
-esenţă de rom
- jumătate ceaşcă cu lapte
- 3 linguri ulei
- un praf de sare

Preparare:

Gălbenuşul se separă de albuş. Gălbenuşurile se freacă cu o lingură de zahăr, uleiul şi laptele. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi ness-ul şi se încorporează totul.
Separat, albuşurile se bat cu un praf de sare şi când sunt aproape gata se adaugă zahărul şi esenţa de rom. Albuşurile se toarnă peste compoziţia de gălbenuşuri şi se încorporează cu mare grijă.
Compoziţia astfel obţinută se toarnă în tava cu chec în care aţi aşezat frumos inimioarele.
Totul se dă la cuptorul preîncins pentru aproximativ 30-40 de minute. Când este gata copt, se scoate, se aşează pe o faianţă şi se lasă la răcit.




Atenţie!!!! Puteţi face checul nr. 1, cel destinat inimioarelor, ce culoare vă doriţi. Alb, maro-ciocolătos, roz, verde, etc. Acelaşi lucru este valabil şi pentru checul nr.2. Important este să vă lăsaţi imaginaţia să zburde şi să vă surprindeţi iubitul sau iubita când veţi tăia acest chec împreună!!!
De asemenea, în loc de inimoare, puteţi pune orice altceva: fluturaşi, semilune, brăduţi, etc.

Spor la gătit!!!!!!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu