joi, 18 iulie 2013

Sirop de zmeură

Am revenit în lumea virtuală după o pauză bine-meritată! Şi ce pauză.... de vis! Şi pentru că afară soarele e în înaltul cerului azuriu, pentru că încălzeşte ogoarele cu drag şi pentru că avem nevoie cu toţii de ceva răcoritor cu care să ne desfătăm simţurile, vă propun un delicios sirop de zmeură! Mai aromat şi parfumat de atât nu se poate!



Ingrediente:

- 1 kg zmeură proaspătă
- 1 kg zahăr
- 250 ml apă

Preparare:

Zmeura se spală şi se pune într-un castron şi se zdrobeşte bine-bine cu mâna. Atât sucul obţinut, cât şi zmeura se pun într-un borcan larg la gură şi se lasă într-un loc răcoros la fermentat pentru 24 de ore (sucul trebuie doar să pişte uşor la limbă, nu să se acrească).
După ce a fermentat uşor, zmeura se trece printr-o sită deasă ori tifon şi se pune într-o cratiţă, la fiert împreună cu apa şi zahărul. După ce începe să fiarbă siropul, se mai lasă pe foc încă 5 minute. Se poate turna fierbinte în sticle sterilizate pentru a putea fi păstrat peste iarnă, ori se lasă să se răcească în oală şi se toarnă rece în sticle dacă se doreşte consumarea siropului imediat.


Siropul se poate servi cu apă minerală sau naturală, ori se poate adăuga în limonade, la prăjituri, etc..
Indiferent cum îl serviţi, e un deliciu! Iar cei mici îl adoră! Din proprie experienţă vă spun că nu se mai satură să bea din acest sirop atât de parfumat şi aromoat!


Şi până la următoarea reţetă cu zmeură, eu vă doresc spor la gătit şi o vară frumoasă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu