marți, 13 noiembrie 2012

Pizza franţuzească

Cred că pe lângă atâtea dulciuri şi băuturi dulci-acrişoare, o pizza este bine-venită! Şi nu orice fel de pizza! Ci una franţuzească, cu ceapă, porumb şi peşte gustos! Ideală pentru o seară de film în familie, o cină cu prietenii, pentru un bufet suedez sau orice altceva vă mai trece prin cap!
Aaaa... şi să nu uităm un aspect: e şi hrănitoare!


Pentru aluat aveţi nevoie de:

- 400 g făină
- un pliculeţ drojdie uscată
- 3 linguri de ulei de măsline sau floarea-soarelui
- 200 ml lapte călduţ
- sare după gust
- piper

Pentru "asezonare" aveţi nevoie de:

- 2-3 cepe mici (tăiate inele şi călite în ulei, cu sare şi puţin zahăr)
- sare şi piper
- suc de roşii
- o conservă mică porumb dulce
- măsline fără sâmburi
- 2 roşii mici
- sardine (2 conserve)

Preparare:

Într-un recipient încăpător puneţi făina, drojdia, sarea şi piperul. Amestecaţi, apoi adăugaţi uleiul şi laptele. Nu puneţi tot laptele de o dată. Amestecaţi bine, apoi începeţi să frământaţi. Dacă mai e nevoie de lapte, mai adăugaţi. Frământaţi bine aluatul şi când este legat, înveliţi-l într-o folie de plastic şi daţi-l la frigider pentru 3-4 ore.
După ce au trecut orele respective, scoateţi aluatul, presăraţi făină pe masa de lucru şi întindeţi-l. Aşezaţi aluatul în tava de la cuptor, înţepaţi-l cu furculiţa din loc în loc, adăugaţi un strat subţire de suc de roşii, apoi ceapa tăiată inele şi căşită în prealabil. Apoi presăraţi măsline, boabe de porumb, roşiile tăiate cubuleţe, iar la final aşezaţi frumos sardinele şi presăraţi sare grunjoasă şi piper. Daţi la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră şi aşteptaţi răbdători să savuraţi cea mai gustoasă pizza franţuzească!


Nici nu vă puteţi imagina cât de gustos e acel prim strat de ceapă! Uşor dulceag.... aromat...mmmmmmm!


Abia aştept să ajung acasă şi să mai prepar una... de data aceasta însă cu anşoa, după cum cere şi reţeta originală!

Oricum, spre deosebire de alte tipuri de pizza cred că aceasta e printre cele mai sănătoase, mai ales că are peşte... delicios de gustos şi cu atâtea proprietăţi benefice pentru organism!
Când mă uit la pozele astea, îmi tot trece prin cap un gând care nu îmi dă pace! Doamne, cât de bine ar merge un pahar de vin la bunătatea asta!


Iar eu nici măcar nu sunt mare fan al băuturilor alcoolice! Cred că imaginea franţei e vinovată... într-un fel oarecum ciudat, e aproape imposibil să spunem Franţa fără să ne gândim la podgoriile lor frumoase, ce dau vinuri atât de parfumate...
Dar gata cu vorbăria, luaţi o hârtie şi un creion, faceţi lista cu invitaţii pentru petrecerea sau seara de filme/jocuri pentru sfârşitul ăsta de săptămână şi invitaţi-vă prietenii!
Deja aveţi o idee de "gustare" cu care să îi impresionaţi!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu