luni, 9 iulie 2012

Limonadă cu mentă şi lămâie

Vara e important să ne hidratăm, o ştim cu toţii. Însă, la un moment dat, ne plictisim să tot bem apă, fie ea minerală sau naturală!
Iar cum sucurile existente prin comerţ nu sunt tocmai sănătoase şi în niciun caz nu ne oferă hidratare, ba chiar ne fac şi mai multă sete, e nevoie să meşterim noi ceva.
Şi cum şi simpla limonadă a devenit cam demodată, vă propun un amestec interesant de fructe, sucuri şi dulceaţă!


Aveţi nevoie de:

- 2 lămâi
- 3 pliculeţe de ceai de mentă
- zahăr (eu am folosit zahăr brun, cubic)
- zmeură
- afine
- mere
- apă

Preparare:

Puneţi într-un ibric apă, cât pentru o ceaşcă mică, în care în momentul în care fierbe puneţi pliculeţele de ceai, închideţi focul şi lăsaţi la infuzat, împreună cu 3 cuburi de zahăr brun (sau după gustul vostru, mie îmi place mai puţin dulce limonada).
Separat stoarceţi o lămâie şi jumătate. Cealaltă jumătate o veţi folosi pentru a fi tăiată felii subţiri şi folosite ca decor.
Sucul de lămâie se pune într-un recipient, apoi se adaugă şi ceaiul de mentă (însă după ce a fost lăsat la infuzat pentru cel puţin 5 minute). Mai adăugaţi în recipient cam 1-1,5 litrii de apă şi veţi folosi câteva fructe de afine şi zmeură pentru ornat. O jumătate de măr se taie feliuţe subţiri şi se adaugă în vasul cu limonadă, împreună cu feliile de lămâie.
Mărul, astfel lăsat în sucul de lămâie, capătă un gust delicios!
Întregul amestec se dă la frigider şi se serveşte aşa, sau cu gheaţă! Depinde cât rece suportă gătul fiecăruia.


Şi e bine-venit oricând şi un pişcoţel delicios!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu