joi, 21 iunie 2012

Sirop de căpşune

Pentru siropul de căpşune pe care l-am folosit pentru limonadă aveţi nevoie de ceva timp liber, câteva ingrediente şi cel mai important, de pasiune pentru siropuri.



Pentru aproximativ 700 ml de sirop aveţi nevoie de:

- 720 g de căpşune
- 750 ml apă
- 2 căni de zahăr

Preparare:

Căpşunele se spală şi se pun zdrobite într-o cratiţă, la fiert, împreună cu apa. După ce dau în clocot se mai ţin pe foc pentru încă 15 minute. După se strecoară, zeama rezultată se pune din nou la fiert, cu zahărul. Se amesteă până se topeşte zahărul şi se fierb până la prima spumă. Aceasta se îndepărtează şi apoi se inchide focul. Se păstrează în sticle, sau într-o cratiţă, în frigider. Cam o linguriţă de sirop e suficientă pentru un pahar de dimensiune medie, care se umple mai apoi cu apă minerală sau plată.
Poate fi pus în diverse băuturi, pentru culoare şi aromă!
P.S. reţeta am luat-o după un blog, nu mai ştiu însă care anume, căci a fost în timpul lungilor mele peregrinări pe foodgawker


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu